Tvarohové řezy s jahodami

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 130 kcal
Počet porcí 12 porcí
Suroviny
Korpus
Špaldová mouka
150g
Vejce
3 kusy
Mléko
70 ml
Sladidlo
ekvivalent 40g cukru
Kypřicí prášek
1 čl.
Jedlá soda
1 čl.
Krém
Měkký tvaroh
400g
Řecký jogurt
400g
Protein
30g - příchuť Vanilka
Xantánová guma
5g - není nutné
Sladidlo
ekvivalent 40g cukru
Želatina
Jahody
300- 400g
Želatina v prášku
20g (2 balíčky)
Voda
500 ml
Postup přípravy
  1. Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady a pečeme 25 minut na 170°C
  2. Smícháme tvaroh s řeckým jogurtem a sladidlem
  3. Přidáme xantanovou gumu nebo ztužovač a vyšleháme
  4. Rozetřeme na vychlazený korpus
  5. Dáme vychladit
  6. Jahody nakrájíme na plátky a porozkládáme na tvarohovou vrstvu
  7. Želé připravíme dle návodu spolu se 500 ml tekutiny
  8. Želé nalijeme na jahody a necháme ztuhnout
  9. Ozdobíme dle chuti

Dobrou chuť !

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku

Výrobky použité v tomto receptu

Všechny recepty