Švestkovo-makové řezy

Doba přípravy 50 minut
Náročnost (1-5) 2
Kcal 115 kcal
Počet porcí 16 porcí
Suroviny
Špaldová mouka
220g
Mák
60g
Kypřicí prášek
1 balení
Protein
30g (vanilka)
Řecký jogurt
70- 90g
Jablečné pyré
200g
Med
60g
Vejce
3 kusy
Švestka
5- 6 kusů
Sladidlo
volitelně
Postup přípravy
  1. Celá vejce spolu s medem vyšleháme do tužší pěny (5–10 min).
  2. Do hotové pěny zamícháme pyré a řecký jogurt.
  3. Všechny suché ingredience smícháme a přidáme tekutou směs.
  4. Vypracujeme v těsto.
  5. Možno dosladit sladidlem (stévie…).
  6. Do vymazané formy nalejeme těsto.
  7. Nahoru poklademe švestky nakrájené na měsíčky.
  8. Pečeme přibližne 30–35 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku

Výrobky použité v tomto receptu

Všechny recepty