Sušenky s domácí zmrzlinou

Doba přípravy 100 minut
Náročnost (1-5) 4
Kcal 225 kcal
Počet porcí 1 porce
Suroviny
Ovesná mouka
180 g
Strouhaný kokos
40 g
Mleté mandle
60 g
Rostlinné mléko
100–150 ml (kokosové, mandlové)
Med
3 lžíce
Kokosový olej
3 lžíce
Mletá skořice
1 lžička
Kokosová smetana
Kokosové mléko
250 ml
Banán
1 kus
Protein
1 odměrka (banánová příchuť)
Sladidlo
dle chuti
Postup přípravy

Sušenky
Smícháme ovesnou mouku (rozemleté vločky), strouhany kokos, rozemleté mandle (mandlová mouka), rostlinné mléko (kokosové, mandlové), med, kokosový olej a skořici. Mléko přilejeme poslední, podle konzistence. Těsto by mělo být mírně lepivé. Z těsta děláme malé sušenky, pečeme na plechu vystlaným papírem na pečení 25 minut na 160 stupňů.

Zmrzlina
Banán rozlámeme na malé kousky a spolu s kokosovou smetanou, kokosovým mlékem, banánem, proteinem (nejlépe banánový) a sladidlem (podle chuti) vaříme na mírném plameni do husta. Po vystydnutí rozšleháme a dáme zmrznout alespoň na 60 minut.

Příprava
2 sušenky slepíme vyrobenou zmrzlinou.

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty