Ovesná mouka | 180 g |
Strouhaný kokos | 40 g |
Mleté mandle | 60 g |
Rostlinné mléko | 100–150 ml (kokosové, mandlové) |
Med | 3 lžíce |
Kokosový olej | 3 lžíce |
Mletá skořice | 1 lžička |
Kokosová smetana | |
Kokosové mléko | 250 ml |
Banán | 1 kus |
Protein | 1 odměrka (banánová příchuť) |
Sladidlo | dle chuti |
Sušenky
Smícháme ovesnou mouku (rozemleté vločky), strouhany kokos, rozemleté mandle (mandlová mouka), rostlinné mléko (kokosové, mandlové), med, kokosový olej a skořici. Mléko přilejeme poslední, podle konzistence. Těsto by mělo být mírně lepivé. Z těsta děláme malé sušenky, pečeme na plechu vystlaným papírem na pečení 25 minut na 160 stupňů.
Zmrzlina
Banán rozlámeme na malé kousky a spolu s kokosovou smetanou, kokosovým mlékem, banánem, proteinem (nejlépe banánový) a sladidlem (podle chuti) vaříme na mírném plameni do husta. Po vystydnutí rozšleháme a dáme zmrznout alespoň na 60 minut.
Příprava
2 sušenky slepíme vyrobenou zmrzlinou.