Strouhaný koláč

Doba přípravy 90 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 516 kcal
Počet porcí 8 porcí
Suroviny
Korpus
Špaldová mouka
400 g
Třtinový cukr
75 g
Ghí
125 g (nebo máslo)
Kokosový olej
3 lžíce
Žloutek
1 kus
Holandské kakao
30 g
Mléko
1 lžíce
Náplň
Měkký tvaroh
700 g
Třtinový cukr
90 g
Žloutek
3 kusy
Solamyl
1 lžíce
Bílek
4 kusy
Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme v těsto. Necháme odpočívat v lednici 30 min. Z bílků vyšleháme sníh a zamícháme do ingrediencí na náplň. Vznikne nám tvarohová náplň.

Na plech vystlaný pečícím papírem nastrouháme polovinu těsta. Následne ho potřeme tvarohovou náplní a zarovnáme. Zbytek těsta nastrouháme na koláč. Pečeme 50 minut na 170–180 stupňů.

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty