Špaldové koblížky pečené v troubě

Doba přípravy 120 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 136 kcal
Počet porcí 18 porcí
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
500g (hladká- celozrnná)
Mléko
250 - 300ml
Agar
Sladidlo
40g (Erythritol/ Xylitol)
Žloutek
1 kus
Čerstvé droždí
1 kostka
Sůl
1/2 čl.
Máslo
60g (Ghee)
Náplň
Marmeláda
(bez cukru/ kalorií)
Postup přípravy
  1. Začneme přípravou kvásku. Do mléka dáme 1/2 sladila, nadrvíme kostku droždí a zamícháme. Nehcáme 10-15 minut kynout, tak aby vzešel kvásek.
  2. Do přeseté mouky dáme zbytek sladila, sůl, přilejeme kvásek a přídáme žloutek. Ingredience spolu zamícháme.
  3. Přidáme rozpuštěné máslo (ghee) a vypracujeme těsto dokud se nezačne odlepovat od okrajů mísy (těsto bude hladké a lesklé).
  4. Těsto necháme na teplém místě kynout pod utěrkou alespoň 1 hodinu.
  5. Na pomoučeném válu vyválíme těsto přibližně na tloušťku 0,5 cm.
  6. Pomocí skleničky vykrájíme kolečka.
  7. Na polovinu koleček rozdělíme marmeládu a přiklopíme zbývajícími kolečky.
  8. Okraje zatlačíme prsty a necháme kynout dalších 15- 25 minut.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25- 30 minut.

Tip: V mixéru nebo mlýnku na kávu rozmixujte sladidlo tak, aby nám vznikl prášek. Práškovým sladidlem koblížky posypte.

Dobrou chuť ♥


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)
Špaldové koblížky pečené v troubě

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Nevíte, co uvařit dalšího?
Všechny recepty