Špaldové buchtičky se šodó

Doba přípravy 90 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 579 kcal
Počet porcí 4 porce
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
500g
Mléko
250 ml
Žloutek
2 kusy
Třtinový cukr
1 čl. (kokosový cukr)
Sůl
špetka
Čerstvé droždí
25g
Krém
Puding
1 balení (vanilka)
Voda
500 ml
Protein
50g (vanilka)
Sladidlo
ekvivalent 40g cukru
Postup přípravy
  1. Ohřejeme mléko, přidáme cukr a droždí
  2. Necháme chvíli nabobtnat
  3. Přidáme ostatní ingredience (žloutky, sůl, mouku) a vypracujeme vláčné těsto
  4. Těsto necháme na teplém místě, zakryté utěrkou minimálně ½ hodiny odpočívat tak, aby zdvojnásobilo svůj objem
  5. Plech vymažeme a vysypeme špaldovou moukou
  6. Z těsta tvoříme malé kuličky, které jednu vedle druhé ukládáme na plech
    *TIP kuličky před pečením postříkejte olejem ve spreji
  7. Necháme dalších 10 minut kynout a pečeme přibližně 30 minut při 180°C
  8. Pudink připravíme dle návodu (místo mléka ovšem použijte vodu smíchanou s proteinem a sladidlem)

Dobrou chuť !

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty