Skořicoví šneci

Doba přípravy 120 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 91 kcal
Počet porcí 12 porcí
Pro zobrazení nutričních hodnot se zaregistrujte!
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
125g
Čerstvé droždí
15g
Kokosový olej
40g (Řepkový olej)
Třtinový cukr
15g
Mléko
60ml
Sůl
špetka
Náplň
Xylitol
40g
Mletá skořice
7g
Kokosový olej
Postup přípravy
  1. Prosejeme mouku a přidáme sůl
  2. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a nadrobíme droždí (po 10- 15 minutách vznikne kvásek)
  3. Kvásek přidáme do mouky a zamícháme
  4. Přidáme olej a vypracujeme tuhší těsto, dle potřeby přidáme mléko (tento proces zabere asi 10 minut)
  5. Nádobu s těstem přikryjeme suchou utěrkou a odložíme na teplé místo
  6. Necháme kynout do momentu, kdy zdvojnásobí svůj objem (přibližně 60-90 minut)
  7. Těsto na pomoučeném válu vyválíme do obdélníkového tvaru (tloušťka těsta přibližně 0,5cm)
  8. Povrch těsta jemně potřeme olejem a posypseme směsí xylitolu a skořice
  9. Těsto zavineme a nakrájíme na 2cm tlusté válečky (šneky)
  10. Vzniklé šneky rozložíme na pečící papír a necháme kynout dalších 20 minut
  11. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C přibližně 20-22 minut (před pečením lze zlehka potřít rozpuštěným kokosovým olejem/ máslem/ ghee).

Dobrou chuť ♥


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)

Postup- skořicoví šneci

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Nevíte, co uvařit dalšího?
Všechny recepty