Ovesný koláč

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 249 kcal
Počet porcí 8 porcí
Suroviny
Těsto
Ovesné vločky
140g
Mouka
130g
Sladidlo
ekvivalent 120g cukru (stevie, erythritol...)
Ghí
50g (máslo)
Banán
2 kusy
Mletá skořice
1 čl.
Jedlá soda
3g
Sůl
špetka
Náplň
Maliny
500g (mrazené)
Sladidlo
Solamyl
2 čl. (kukuřičný škrob)
Ovesné vločky
30g
Postup přípravy
  1. V míse smícháme vločky, mouku, sladidlo, sodu, sůl a mletou skořici.
  2. Přidáme rozpuštěné ghee a rozmixovaný banán.
  3. Necháme 10 minut odstát.
  4. Maliny a sladidlo rozvaříme v rendlíku.
  5. Přidáme škrob, ovesné vločky a vaříme další minutu dokud směs nezhoustne.
  6. 2/3 těsta utlačíme na spodek vymazané formy a pečeme 20 minut při 170°C.
  7. Upečený korpus potřete náplní a rozdělte na povrch zbylé těsto (vyválejte si ze zbylého těsta placku a uložte ji na povrch náplně).
  8. Pečeme dalších 20 minut dozlatova.

Dobrou chuť ♥

Přečtěte si, jaké benefity přináší ovesné vločky!


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Nevíte, co uvařit dalšího?
Všechny recepty