Mrkvový nákyp

Doba přípravy 35 minut
Náročnost (1-5) 2
Kcal 276 kcal
Počet porcí 4 porce
Suroviny
Těsto
Mrkev
220g
Ovesné vločky
120g
Protein
30g
Jablečné pyré
200g
Mléko
50- 150ml
Sladidlo
ekvivalent 40g cukru
Citronová kůra
Mletá skořice
Poleva
Puding
1 balení (vanilka)
Mléko
150ml
Voda
300ml
Sladidlo
Bobulové ovoce
Postup přípravy
  1. Mrkev nastrouháme, přimícháme jablečné pyré, sladidlo, citronovou kůru, skořici a zamícháme
  2. Přimícháme ovesné vločky, protein a mléko dle potřeby
  3. Vypracujeme v tuhé těsto
  4. V zapékací míse pečeme přibližně 25 minut na 190°C
  5. Necháme vystydnout
  6. Pudinkovou polevu připravíme dle návodu (mléko nahraďte kombinací vody a mléka), cukr nahraďte sladidlem
  7. Na vystydlý koláč poklademe maliny a zalejeme polevou
  8. Dáme vychladit

Dobrou chuť !


 

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku

Výrobky použité v tomto receptu

Všechny recepty