Makový koláč s citronem

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 99 kcal
Počet porcí 8 porcí
Suroviny
Korpus
Ovesná mouka
130 g
Rýžová krupice
40 g
Řecký jogurt
140 g
Vejce
2 kusy
Sůl
špetka
Erytritol
25 g (sladidlo)
Tekutá stévie
dle chuti
Kypřicí prášek
1 kus
Citronová šťáva
2 lžíce
Citronová kůra
2 lžíce
Aroma
1 lžička (vanilkové)
Mák
30 g
Rostlinné mléko
150 ml
Poleva
Agar
8 g (želatina)
Postup přípravy
  1. Zvlášť smícháme suché a mokré ingredience.
  2. Obě směsi smícháme a vytvoříme z nich těsto.
  3. Těsto pečeme 30–40 minut při 180 °C ve vymazané formě.
  4. Hotový koláč necháme odstát, poté uložíme do lednice.
  5. Polevu vytvoříme smícháním všech ingrediencí, poté vaříme 5–6 minut.
  6. Polevu nalejeme na koláč (ujistěte se, že povrch koláče je studený, aby se poleva nevsákla).
  7. Koláč uložíme do lednice na dalších 20 minut.
  8. Podáváme.
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty