Makový cheesecake

Doba přípravy 70 minut
Náročnost (1-5) 2
Kcal 282 kcal
Počet porcí 8 porcí
Suroviny
Korpus
Sušenky (celozrnné /špaldové)
130g
Špaldová mouka
70g
Mléko
70 - 90ml
Náplň
Měkký tvaroh
500g
Gervais (Žervé)
100g
Mák
50g
Vejce
3 kusy
Sladidlo
ekvivalent 40g cukru
Postup přípravy
  1. Sušenky rozmixujeme, smícháme se špaldovou moukou a přidáme mléko - vznikne tužší těsto
  2. Těsto prstama vtlačíme na spodní část vymazané (kokosový olej ve spreji) dortové formy
  3. Náplň vytvoříme smícháním tvarohu, žervé, vajec, sladidla a máku
  4. Vzniklou směs nalejeme na korpus
  5. Pečeme 50 minut při teplotě 170°C
  6. Makové kuličky vytvoříme smícháním máku a malého množství medu (pro zjednodušení tvoření kuliček směs odložte na pár minut do lednice)
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty