Makové šišky s blumami

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 470 kcal
Počet porcí 3 porce
Suroviny
Brambory
450g
Špaldová krupice
100g
Špaldová mouka
40g (hrubá)
Mák
50g (nemletý)
Vejce
1 kus
Sůl
špetka
Ghí
10g (máslo)
Omáčka
Bluma
200g
Voda
50 ml
Aroma
1/2 čl. (rumová)
Sladidlo
dle chuti
Postup přípravy
  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  3. Přidejte mouku, krupici, vejce, mák, špetku soli a rychle vypracujte hladké těsto.
  4. V rukách tvarujte šišky a vařte je v lehce osolené vodě Přibližně 5 minut (pracujte rychle, bramborové těsto začne rychle řídnout).
  5. Vylovené a scezené šišky polejte rozpuštěným ghee aby se šišky neslepovaly a jemně zamíchejte.
  6. Blumy nakrájejte na tenké měsíčky a provařte spolu s vodou, sladidlem a aroma.
  7. Podávejte k šiškám a doplňte řeckým jogurtem.

Dobrou chuť ♥


Pokud Vám recept chutnal, nezapomeňte se podělit o fotku na našem INSTAGRAMU, nebo pod hashtagem #bodyhunters :)

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Nevíte, co uvařit dalšího?
Všechny recepty