Kuřecí prsa v citrónovém dipu

Doba přípravy 90 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 270 kcal
Počet porcí 4 porce
Suroviny
Kuřecí prsa
500 g (bez kůže)
Dijonská hořčice
1 lžíce
Olivový olej
1 lžíce
Citronová šťáva
3 lžíce
Citronová kůra
2 lžičky
Oregano
1/2 lžičky
Sůl
1/2 lžičky
Česnek
1 stroužek
Postup přípravy
  1. Prsa očistíme.
  2. Všechny ingredience kromě kuřecích prsou důkladně smícháme.
  3. Kuřecí prsa spolu s dipem dáme do igelitového sáčku se zipem a promícháme.
  4. Necháme v lednici odpočívat alespoň 1 hodinu, občas sáček obrátíme.
  5. Grilujeme na středním ohřevu cca 7 minut z každé strany, pokud používáte teploměr, hotové maso by mělo mít uprostřed cca 75 °C.
  6. Hotové maso necháme 10 minut odpočinout (maso bude šťavnatější) a podáváme.


TIP: Kuřecí prsa se snažíme po dobu grilování neotáčet tam a zpátky, nejlepšího propečení a šťavnatosti dosáhnete právě grilováním na středním ohřevu jen s minimem otáčení.

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty