Krémová polévka z hokkaida

Doba přípravy 35 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 107 kcal
Počet porcí 7 porcí
Suroviny
Dýně hokkaidó
1 kus
Voda
1,5–2 l
Šalotka
2 kusy
Olivový olej
popř. ghí
Pepř
Kurkuma
Sůl
Kokosová smetana
250 ml
Postup přípravy

Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Mezitím umyjeme dýni a nakrájíme na kostičky. Dýni přidáme do hrnce a zalijeme vodou, okořeníme podle chuti. Vaříme cca 20–25 minut.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence, přidáme smetanu a zamícháme. Oodáváme ideálně s bazalkou.

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty