Hovězí kuličky s rýží

Doba přípravy 65 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 147 kcal
Počet porcí 20 porcí
Suroviny
Hovězí maso
1kg (mleté)
Rýže
250g (oblíbený typ)
Cibule
1 ks
Vejce
2 kusy
Sůl
Pepř
Olivový olej
Omáčka
Loupaná rajčata
2 konzervy
Česnek
2 stroužky
Bazalka
(čerstvá)
Olivový olej
Sůl
Pepř
Postup přípravy
  1. Maso nameleme nebo koupíme už namleté a dáme vařit rýži dle návodu
  2. Maso smícháme s vejci a nasekanou cibulí
  3. Přidáme uvařenou rýži a okořeníme
  4. Vypracujeme masovou hmotu (těsto)
  5. Z masové hmoty tvarujeme kuličky a ukládáme na olivovým olejem vymazaný plech
  6. Pečeme 45 minut na 180°C

Omáčka:

  1. Na olivovém oleji osmahneme česnek nakrájený na plátky
  2. Přidáme natrhané lístky bazalky, konzervovaná rajčata a okořeníme
  3. Rajčata vařečkou rozmačkejte jak jen to půjde
  4. Směs 3 minuty povařte a sundejte z "ohně"
  5. Omáčku důkladně vařečkou propasírujte přes jemné sítko 
  6. Propasírovanou omáčku vraťte zpět do pánve a povařte dalších pár minut do požadované konzistence
  7. Omáčka je hotová !
  8. Skladujeme v lednici
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty