Dušené hovězí na zelenině

Doba přípravy 105 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 274 kcal
Počet porcí 4 porce
Pro zobrazení nutričních hodnot se zaregistrujte!
Suroviny
Hovězí kýta
600 g
Hovězí vývar
250–400 ml
Celer
250 g
Petržel
250 g
Řapíkatý celer
200 g
Mrkev
1 kus
Cibule
1 velká
Olivový olej
1 lžíce
Rajčatový protlak
2 lžíce
Bobkový list
1–2 kusy
Tymián
sušený
Sůl
Pepř
Česnek
sušený
Postup přípravy
  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a dozlatova opečeme na oleji.
  2. Přidáme maso nakrájené na větší kostky a 3 minuty restujeme.
  3. Přidáme protlak, vývar, koření a zamícháme.
  4. Dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne po dobu 60–90 minut.
  5. Mezitím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na kousky.
  6. Přidáme ji k měkkému masu a ještě podusíme, dokud zelenina nezměkne.
  7. Dle potřeby dochutíme kořením.

Dobrou chuť!

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty