Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami

Doba přípravy 55 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 195 kcal
Počet porcí 12 porcí
Suroviny
Těsto
Špaldová mouka
250g
Protein
50g
Kypřicí prášek
1 balíček
Sladidlo
ekvivalent 70g cukru
Máslo
90g (nebo kokosový olej, ghee)
Vejce
1 kus
Sůl
špetka
Krém
Puding
3 balení (120g)
Mléko
500ml
Voda
500ml
Sladidlo
Jahody
300g (nebo jiné oblíbené ovoce)
Postup přípravy
  1. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu
  2. Suché ingredience (špaldovou mouku, protein, kypřící prášek, sladidlo a sůl) smícháme dohromady.
  3. Přidáme máslo a vejce
  4. Vypracujeme těsto (drobenku)
  5. Na vymazaný plech vysypeme ⅔ vzniklého těsta a jemně utlačíme
  6. 3 balíčky pudinku si připravíme dle návodu spolu s jedním litrem tekutiny (500ml voda + 500ml mléko) a sladidlem - vznikne hustý pudink
  7. Jednu polovinu pudinku nalijeme na vrstvu těsta
  8. Jahody (nebo jiné oblíbené ovoce) nakrájíme na plátky a rozložíme na pudink
  9. Zalijeme druhou polovinou pudinku a na vrch rozsypeme zbytek drobenky
  10. Pečeme 35 minut při 170°C


Dobrou chuť !

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku

Výrobky použité v tomto receptu

Všechny recepty