Domácí sušenky

Doba přípravy 35 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 131 kcal
Počet porcí 16 porcí
Suroviny
Máslo
55 g
Špaldová mouka
200 g
Kokosový olej
50 g
Třtinový cukr
40 g
Prášková stévie
30 g
Vejce
1 kus
Kypřicí prášek
1/2 lžičky
Čokoláda
40 g (70%)
Agáve
1 lžíce
Postup přípravy

Máslo pokojové teploty, cukr a stévii utřeme do pěny. Poté do vzniklé směsi zašleháme agáve a vejce. Zvlášť promícháme mouku s kypřicím práškem. Sypkou směs zamícháme do vaječné hmoty.

Získané těsto dáme na hodinu do ledničky. Poté vyjmeme těsto z ledničky a tvarujeme kuličky o průměru 3 cm. Kuličky uložíme na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a jemně rozplácneme.

Pečeme 20–25 minut na 170 °C dozlatova. Skladujeme v uzavřené nádobě.

Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty