Chřestové rizoto

Doba přípravy 60 minut
Náročnost (1-5) 3
Kcal 396 kcal
Počet porcí 3 porce
Suroviny
Zeleninový vývar
1 l
Rýže Arborio
250 g
Zelený chřest
Olivový olej
20 g
Žampion
4–5 ks
Česnek
1–2 stroužky
Sůl
Pepř
Postup přípravy
  1. Uvaříme vývar.
  2. Očistíme žampiony, chřest a nakrájíme na kousky.
  3. Ve větším hrnci rozehřejeme 10 g oleje.
  4. Chřest a žampiony cca 10 minut orestujeme, osolíme a opepříme.
  5. Zeleninu odložíme stranou a ve stejném hrnci rozehřejeme dalších 10 g oleje.
  6. Dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek, pak přidáme rýži a chvíli restujeme.
  7. Vývar přiléváme po trochách - vždy vaříme dokud se nevypaří a poté přiléváme znovu.
  8. Rizoto vařime tak dloho dokud nemá požadovanou krémovou konzistenci (dle návodu na obalu).
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty