Batátové škubánky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost (1-5) 2
Kcal 330 kcal
Počet porcí 2 porce
Suroviny
Batát
500 g
Jablko
1 ks
Mák
Erytritol
nebo kokosový cukr
Ghí
nebo kokosový olej
Ovesná mouka
5 lžic, nebo rýžová krupice, nebo kokosová mouka
Postup přípravy
  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na asi 2cm kostičky.
  2. V osolené vodě vaříme zhruba 10 minut. Zatím si nastrouháme jablko.
  3. Vodu slijeme a batáty vrátíme na horkou plotnu a posypeme moukou.
  4. Zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut spařit.
  5. Přidáme nastrouhané jablko a šťouchadlem vytvoříme těsto.
  6. Omaštenou lžící, nebo naběračkou na zmrzlinu tvoříme škubánky.
  7. Škubánky zasypeme mákem smíchaným s erytritolem, popř. cukrem, a dle chuti omastíme olejem.
Podělte se s přáteli
Sdílet na Facebooku
Všechny recepty